Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(S) kräver att Region Dalarnas beslut omprövas

– Vi är ett parti som står för ett anställningsskydd som fungerar. Därför är vår uppfattning att Region Dalarna måste ompröva sitt beslut, säger Peter Hultqvist, ordförande i Socialdemokraterna i Dalarna.


12.30

sänder DT live från demonstrationerna mot Region Dalarna färdtjänsthantering och kollektivtrafikupphandling.

Socialdemokratiska partidistriktets verkställande utskott kräver att Region Dalarna och dess ordförande Leif Nilsson (S) omprövar beslutet om kollektivtrafik efter fackliga påtryckningar.

Socialdemokraterna i Dalarna skriver i ett pressmeddelande att de står fast vid tidigare kongressbeslut om att personal ska garanteras anställningstrygghet vid verksamhetsövergångar.

Det innebär att partiets uppfattning är att underlaget för bussupphandling som Regional Dalarnas arbetsutskott tidigare beslutat om måste göras om, igen

– Den uppgörelse som Socialdemokraterna i Dalarna, Kommunal och Transport har gjort ligger fast., säger Peter Hultqvist

Verkställande utskottet för Socialdemokraterna i Dalarna beslutade enhälligt på tisdagskvällen att göra en tydlig markering. Ställningstagandet är förankrat både i parti- och distriktskongressbeslut.

- Vi är fortsatt beredda att ge Kommunal vårt fulla stöd i kampen för ett fungerande anställningsskydd. Nuvarande otrygghet under upphandlingstiden är inte acceptabel, säger Peter Hultqvist. Socialdemokraternas representanter i Region Dalarna kommer att ta initiativ för att ändra tidigare beslut på eftermiddagens möte med direktionen i Region Dalarna.