Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ryttare blev jagad av clowner i Falun

 
Clownskräcken
Visa alla artiklar

En flicka i 15-årsåldern var ute och red i Falun när hon plötsligt blev jagad av två personer uklädda till clowner som sprang efter henne.

Händelsen inträffade strax före klockan 20 på fredagskvällen på Lugnet i Falun. En flicka i 15-årsåldern var ute på en ridtur när två personer utklädda till clowner plötsligt dök upp och började jaga henne.

– Hon upplevde det väldigt obehagligt och var rädd efteråt att de skulle komma efter henne till stallet, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Polisen åkte ut för att leta efter clownerna men då var de redan borta.

Polisen i Dalarna rapporterar att ett flertal personer runt om i länet som hört av sig under natten till lördagen och berättat att de stött på clowner. Inga av händelserna har resulterat i polisärende.

Senaste veckorna har det kommit larm från hela landet om clowner som skrämt människor. Trenden med clownutklädda människor som skrämmer folk tog fäste i främst USA, men har senaste tiden även nått Sverige.

Läs också:

Polisen: "Tack och lov har vi inte skjutit någon clown än"

Hotfulla clowner ett "socialt virus"

Mediaforskaren om den blodtörstiga clownen: "En skurk som vill skada andra med ett leende"