Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rydqvist väntar barn

I juli 2010 blev längdskidåkaren Maria Rydqvist, 29, mamma till Wilda.
Nu ska Wilda få ett syskon...

Annons

– Jag väntar barn och kommer inte att delta i vare sig världscup eller VM i vinter, men sedan siktar jag mot OS i Sotji 2014, säger Maria Rydqvist.

Den trefaldiga SM-mästarinnan kom tillbaka starkare än någonsin i karriären och slutade sexa i den dubbla jaktstarten vid VM i Oslo 2011. Nu blir det alltså ett avbrott från skidåkningen.

Rydqvist njuter av tillvaron hemma i Älvdalen tillsammans med sambon Bengt Leandersson och dottern Wilda, 2 år.

– Det känns naturligtvis bara bra, även om det betyder att jag inte kommer tävla på samma höga  nivå i vinter, säger Maria som beräknas bli mamma i maj och istället för att  konkurrera i stortävlingar kommer att hålla igång med träningen och delta i lokala tävlingar.

– Jag har tränat som vanligt under barmarksperioden men måste fortsättningsvis anpassa mig efter kroppens förändringar och träna efter dem. Nu väljer jag att skruva ner både tempo och mängd.  Det finns ju ingen anledning att pressa sig i onödan när magen växer och det händer stora saker i den.

På måndagskvällen informerade hon sina landslagskompisar i samband med lägerstarten i Bruksvallarna.

– Trivs väldigt bra med att kombinera skidåkningen med att vara mamma. Givetvis måste man vara ödmjuk för vad som kan hända på vägen, men min ambition har absolut inte blivit mindre att försöka kvalificera mig till OS i Sotji nästa vinter, säger Älvdalstjejen.