Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rydell vann WTCC på Anderstorp

Annons

Det blev svensk seger genom Rickard Rydell när det återigen kördes en VM-deltävling på Anderstorp.

"Fantastisk känsla att segra på hemmaplan, det här kommer jag minnas länge", sade Rydell efter att ha vunnit WTCC-tävlingens andra lopp.

För 29 år sedan kördes det senast ett VM-lopp på Anderstorp. Då var det formel|1 som var på besök. Nu handlade det om WTCC-serien och Anderstorp bjöd på typiskt svenskt sommarväder med regn och sol om vartannat.

I det första loppet slutade Rydell nia efter att ha låtit Chevroletkompisen Alain Menu ta åttondeplatsen som gav pole position i andra racet. Britten Rob Huff, också i en Chevrolet Lacetti, vann före Tiago Monteiro som var kvalsnabbast.

I det andra racet gladde Rydell hemmapubliken med en härlig körning. I en av de sista kurvorna passerade han teamkompisen Nicola Larini, Italien, och säkrade segern före just Larini och schweizaren Menu på tredje plats.

"Racet vann jag under de första varven i loppet då jag lyckades hålla ett bra tempo med torrdäck trots att det var ganska blött. När banan torkade allt mer blev jag snabbare och kunde ta mig upp till förstaplatsen", säger Rickard Rydell i ett pressmeddelande.

Frågan är nu hur det blir med nästa säsong.

"Får se om det kan lösa sig. Det gäller att få rätt bil, rätt team, rätt ingenjör och så vidare. Blir det ingen WTCC så får jag satsa på STCC".

Totalt var det fyra svenskar som fanns med i söndagens två lopp. Robert Dahlgren visade att etanol fungerar bra som tävlingsbränsle. I en Volvo blev han nia och åtta i de två racen.

"Jag hade som målsättning att vara topp åtta och det lyckas vi med. Jag tycker att vi som team har visat världen att man kan köra på etanol", sade Dahlgren.

STCC-ledaren Fredrik Ekblom ska köra tre WTCC-tävlingar och nådde som bäst en tolfte plats i det brittiska BMW-teamet där han körde med världsmästaren Andy Priaulx.

Calle Rosenblad vann det andra loppet i privatförarcupen.

TT

Mer läsning

Annons