Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rustaförvärme-vinst"

Anders Bengtsson (KD) vill utreda om vinsten från ett bättre uppvärmningssystem kan finansiera nödvändiga reparationer och investeringar i brandstationerna.

Kommunstyrelsen föreslår, som tidningen tidigare berättat, att kommunen säljer brandstationerna i Björbo, Mockfjärd och Gagnef till Räddningstjänsten Region Mitt, RDM.

Enligt förslaget ska försäljningen ske till stationernas bokförda värden och avtalet ska omfatta en återköpsklausul, som gör att kommunen ska kunna köpa tillbaka stationerna till det bokförda värdet vid återköpstillfället.

Anders Bengtsson reserverade sig mot beslutet och yrkade att stationerna ska vara kvar i kommunens ägo.

Han vill att kommunen ska snabbutreda vilket som är det mest ekonomiska uppvärmningssystemet – och använda vinsten från ett bättre uppvärmningssystem till att vidta nödvändiga reparationer och investeringar.

– Jag yrkar också att kommunen ska säga upp avtalet och eventuellt skriva ett nytt med kallhyra, vilket kan medföra en vinn-vinnsituation, att båda parter tjänat på det, säger han.

Kommunfullmäktige beslutar i frågan.