Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusning efter biljetter

Det är rusning efter biljetter till Gagnefsuppsättningen av musikalen Hairspray.
– Jag har inte varit med om något liknande sedan vi körde Grease, det är jätteroligt och sporrar mig och hela ensemblen, säger regissören Stina-Kari Axelsson.

Annons

Repetitionerna har pågått på allvar sedan mitten av augusti och från att ha övat i olika grupper övar nu alla aktörer tillsammans.

Under den gångna helgen gjordes "ett lätt genomdrag" av hela musikalen.

– Nu är det hårdkörning varenda helg, fram till premiären den 3 november, berättar Stina-Kari Axelsson.

Hon, den 29 personer starka ensemblen, orkestern om ett tiotal musiker samt en bakom scenen-styrka om ett 20-tal personer kan glädja sig åt att biljettförsäljningen går över all förväntan.

– Vi har redan nu, en och en halv månad före premiären, sålt lika många biljetter som vi hade inför premiären av den förra uppsättningen, berättar regissören och tillägger att den uppsättningen sågs av totalt omkring 2 000 personer.

Fortfarande finns det biljetter kvar till samtliga 13 planerade föreställningar av Hairspray, men några tycks vara mer populära än andra.

– Jag hoppas och tror att det blir lapp på luckan, att vi får spela för fulla hus.

Det skulle – med tanke på antalet planerade föreställningar – innebära att Hairspray kommer att ses av i runda slängar 3 200 personer.

– Det påminner faktiskt om när vi körde Grease. Då var alla biljetter slut redan före premiären.

Ensemblen stimuleras naturligtvis av intresset och de höga förväntningarna.

– Alla jobbar väldigt hårt och för främst dansarna är helger väldigt påfrestande även fysiskt. Påfrestande är det också för flera av killarna, som ska gå och i några fall till och med dansa i högklackat. Det här är ett stort projekt, men vi har faktiskt nått så långt att vi känner oss trygga, vi har börjat knyta ihop säcken, berättar Stina-Kari Axelsson.