Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rusetski frälste Brage

Brage vann måndagskvällens hemmamöte mot Falkenberg med 1–0.
Stor matchvinnare blev vitryske anfallaren Sergei Rusetski, som med sitt första mål i Bragetröjan gav hemmalaget tre poäng.

Det blev en första halvlek där det syntes att båda lagen gick för ledning, men där inget av dem riktigt fick till spelet fullt ut.

En handfull halvchanser, främst för Brages del, skapades dock.

I avstängde Dragan Kapcevic frånvaro startade Gefle-lånet Erik Törnros tillsammans med Sergei Rusetski på topp, vilket innebar den förstnämndes första match från start i Bragetröjan.

Törnros var också en av dem som hade ett par halvfarligheter framåt under de första 45 minuterna.

I den sjunde minuten hade han en nick strax utanför efter inspel av Patrik St Cyr och efter knappt tjugo minuter spelade testade 19-åringen bössan utifrån - något som dock inte vållade några större problem för FFF-målvakten Stojan Lukic.

Brages farligaste chans kom dock i den 33:e minuten, då "Slavik" Jevtushenko placerade in en frispark i straffområdet. Niklas Sandberg gick upp i duell, men i stället var det Falkenbergs mittback som höll på att styra in bollen. Lukic reflexräddade dock förtjänstfullt.

Falkenberg å sin sida satsade mycket på snabba omställningar och genomskärare, inte sällan mot snabbe yttern Christoffer Carlsson, men Brage hade inga större problem att hålla undan.

Andra akten blev inledningsvis inte helt olik den första. Brage hade fortsatt ett något större bollinnehav, men det ordnade spelet lyste ofta med sin frånvaro.

Trots det skulle nollan i målkolumnen till sist spräckas, och det var Brage som ordnade ledningsmålet..

Vitryske anfallaren Rusetski hade till den 61 minuten gjort en relativt anonym insats framåt, men när jätteläget till sist uppenbarade sig hade 23-åringen inga som helst problem med att förvalta det.

Efter en luftduell strax utanför Falkenbergs straffområde landade bollen precis framför fötterna på en fristående Rusetski och 1–0 var ett faktum.

Efter målet hade gästerna svårt att samla krafterna och i stället var det Brage som tog ett än större grepp om händelserna.

Niklas Sandberg var nära att utöka ledningen i den 75:e minuten, men hans skott efter en tilltrasslad hörnsituation satt klockrent i stolpen.

Rusetskis mål skulle dock visa sig bli matchavgörande då inga fler föll, trots viss press från Falkenberg mot slutet.