Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rune Karlsson

Rune Karlsson avled den 22 september vid en ålder av 85 år.

Rune var en genuin ortsbo. Han föddes i Lundbergstorp, men flyttade i unga år med familjen till Knusselbo. Efter skolan arbetade han en tid på Asea i Ludvika innan han utbildade sig till lärare i Gävle.

Sin första anställning som lärare hade han i Saxdalen. Därefter sökte han sig till Grängesberg. Rune arbetade även som yrkesvalsledare innan han blev studierektor vid Östra skolan/Parkskolan, en tjänst han innehade fram till sin pensionering.

Rune var politiskt engagerad och aktiv för socialdemokraterna, först i Grangärde kommun och sedan – efter kommunsammanslagningen 1971 – i Ludvika kommun. Han hade flera politiska uppdrag och var bland annat ledamot i socialnämnden. Dessutom var han nämndeman och även övervakare.

Hembygdens historia låg Rune Karlsson nära om hjärtat. Han hade stora kunskaper om gamla Grängesberg, inte minst gruvan eftersom den varit hans fars arbetsplats. Han hade även ett stort teater- och musikintresse och var en trogen besökare i Cassels.

Närmast sörjande är makan, tre barn med familjer och barnbarn.