Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roxette levererade hits utan magi i Dalhalla

I går fick ett fullpackat Dalhalla bevittna den sista spelningen på den turné som markerade att Roxette nu firar trettio år som duo. Men magin ville inte riktigt infinna sig.

Regnponchos och publikkaos är vad kvällen hittills handlat om när Roxette intar Dalhallas scen något försenade. Passande nog för Classic car week, som pågår samtidigt i Rättvik, drar de igång spelningen med låten Sleeping in my car från albumet Crash boom bang – en bra och tempostark öppning. Sedan fortsätter kavalkaden av idel kända låtar, de låter dock vänta med de allra största hitsen. En syn man vant sig vid, men som ändå är svår att ta in, är Marie Fredrikssons sittande position under spelningen och hennes assistans till och från stolen på scenen. Man blir helt klart påverkad av detta och slås samtidigt av det arbete hon garanterat lagt ner för att anpassa låtarna efter sin nuvarande status som vokalist.

Både Marie och Per sjunger bra, vilket även gäller för alla musiker på scenen. Maries nya sångarrangemang känns naturliga och behagliga men visst saknar man en hel del kraft och pondus på många av hennes klassiska höga toner. Låtlistan de presenterar är väl uttänkt och lämnar ingen hitlåt bortglömd. När bandet dunkar på med låtar som How do you do, It must have been love och Joyride är det riktigt bra och Roxettes styrka ligger helt klart i låtmaterialet. Vad som känns aningen tomt är att en del av soundet från skivinspelningarna saknas i form av de rätta ljuden på keyboards, percussion och en hel del klassiska Roxette-effekter. Har man lyssnat mycket på Roxette så vill man helt enkelt känna den magin, som nu tyvärr uteblir i en del av låtarna.

Ibland är det svårt att känna att man faktiskt ser Sveriges näst största band någonsin, ja det är bara ABBA som varit större. Det är helt klart en bra konsert med bra låtar skrivna av talangfulla människor, men tyvärr når de inte hela vägen fram. När de avslutar med Listen to your heart och The look är man dock en nöjd konsertbesökare på Dalhalla.