Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rotbarnen fick sin gröna flagga

Barnen i Rots skola har nu fått sin gröna flagga och har all anledning att vara stolta.

I Rots skola jobbar barnen och lärarna mycket med att lära barnen om miljön och hållbar utveckling där dessa frågor vävs in i alla ämnen på skolan. Under devisen Energiutmaningen har barnen i Rot jobbat just med dessa frågor under flera år.

Nyligen blev skolan också godkänd av stiftelsen Håll Sverige rent och förärades nyligen den fina gröna flaggan med symbolen som visar att de jobbar med hållbar utveckling ur ett barn- och ungdomsperspektiv. Tyvärr har man ännu inte kunnat hissa flaggan eftersom flagglinan gått av. Återstår att se om kommunen har råd att se till att det blir en ny flagglina så att flaggan kan hissas.

Höghols förskola har sedan flera år fått sin gröna flagga för det fina miljöarbete de har. I Sverige finns idag mer än 2500 skolor och förskolor som är anslutna till Grön Flagg.