Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ross tillbaka med ett topplag

När Patrik Ross inför allsvenskan tippade topp tre namngav han Djurgården och Leksand.
Det tredje laget skulle bli ett överraskningslag.
När en femtedel av serien spelats parkerar Troja bland den kvartett topplag som står på 21 poäng.

Men att det var hans eget lag Ross syftade på som "överraskningslag" är inget han vill medge.

– Nej, det vet jag väl inte, i så fall håller jag det för mig själv, säger han lite lurigt.

– Det brukar ju alltid komma ett överraskningslag, i fjol var det Bofors.

Men helt klart har Troja överraskat så här långt. Inför onsdagens matcher toppade Ljungbylaget allsvenskan, men resultaten i de tre matcher som spelades den kvällen gick inte Trojas väg.

Ross gäng halkade ner till fjärde plats, men bara på grund av sämre målskillnad i den jämna tabelltoppen.

– Alla pratar om tabeller hit och dit, men vi måste komma ihåg att vi bara spelat tio omgångar, det är 42 kvar, säger Ross och tonar ner sitt lags förväntningar.

– Men vi har fått en bra start och det kan ingen ta ifrån oss.

Vad är då förklaringen till att Troja är med i toppen?

– Kontinuitet. Till skillnad mot fjolårssäsongen, då vi hade 15 nya i truppen, har vi fått behålla i stort sett hela laget.

– Vi har behållit grundfundamentet hur vi jobbar och de nya killarna har kommit in bra i laget.

Kontinuitet är viktigt och Troja har inga planer på att förstärka laget med NHL-spelare, som till exempel Mora IK gjort.

Han har också synpunkter på Moras värvning av Anze Kopitar.

– De gör som de vill, det är upp till Mora att ta in hela NHL om de tycker det. Men jag skulle inte vilja ta in en spelare för en kort tid och skicka iväg en kille som varit med här sedan 10 april.

Men blir NHL-lockouten långvarig, då ser Ross på det hela med andra ögon.

– Ja, då är det en annan sak, menar han. Men för oss blir ingen spelare från NHL. Vi har inte ekonomi för det och jag har inte ens diskuterat saken med sportchefen Jerry Andersson.

Ross tror heller inte att en NHL-spelare gör en så jättestor skillnad. Men då kan han ju alltid fråga Asplöventränaren Per Känttä.

– Kopitar är för bra för den här serien. Mora ska vara väldigt glada åt att ha honom här, sa han efter tisdagens förlust.

När Troja i kväll gästar FM Mattsson Arena tänker inte Ross sätta någon specialbevakning på Kopitar. Säger han i alla fall.

– Mora har så många andra bra spelare som vi måste hålla koll på. Jag tycker Mora har ett kanonlag och jag blir förvånad om man inte till slut tillhör topplagen, säger den förre MIK-tränaren diplomatiskt.