Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosengren kvar i SOK:s styrelse

Annons

Sveriges olympiska kommittés (SOK) årsmöte gick emot sin valberedning och gav Boxningsförbundets Björn Rosengren fortsatt förtroende i SOK:s styrelse.

Valberedningens förslag, Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund, röstades därmed inte in. Rosengren fick 25 röster mot 14 för Englund.

Valberedningen motiverade sitt förslag av Englund med att man ville ha in någon som är aktiv i idrotten och som representerar vinter- och lagidrott.

Boxnings-, Badminton- och Judoförbundet förordade Rosengren, som suttit i SOK-styrelsen sedan 1984.

Kritikerna tror att man valde bort Rosengren på grund av den så kallade pizzaaffären förra året, då personal på hans advokatbyrå krävde en krögare i Västerås på pengar för att denne lanserat en "OS-pizza".

Christer Englund kom i schism med SOK efter OS i Turin, sedan Tre Kronor själva ordnat en egensponsrad guldfest, något SOK hävdade var ett brott mot sponsorreglerna. Hans förbund är dessutom ett av fem som förordar en ny utredning kring svensk idrotts organisation, vilket ses som ett försök att slå ihop SOK och Riksidrottsförbundet (RF).

Fem ledamöter var med i valet av fyra styrelseposter på fyra år. Carin Nilsson Green, handboll, Lennart Pettersson, mångkamp, och Ann-Louise Skoglund, friidrott, omvaldes alla. Nilsson Green fick 31 röster, Skoglund 27 och Pettersson 23.

TT

Mer läsning

Annons