Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosendahl avgjorde SM-rysare

Annons

Med fem sekunder kvar tog John Rosendahl de jobbiga stegen fram till strafflinjen. Han satte en poäng och grejade Plannjas åttonde SM-guld efter 66_65 mot 08 Stockholm.

Plannjas center John Rosendahl, 30, har gjort det så många gånger förr. Men aldrig gått fram till strafflinjen vid ställningen 65_65 i en SM-final. Han tänkte kanske på de missade straffkasten från i fredags när Plannja missade fyra raka vid ställningen 81_82.

Men när det gällde var det bara Rosendahl och basketkorgen _ 5,80 meter bort och på tre meters höjd.

08 Stockholm fick chansen med fem sekunder kvar men Mikael Lindquist missade skottet, attackerad av Plannjas Håkan Larsson.

Vad 08 Stockholms coach Jonte Karlsson tyckte om domarna passar sig inte i tryck. Synd bara att så många åskådare, främst unga, fick höra hans verbala utbrott.

Rosendahl är en av flera guldhjältar i Plannja. Tio år yngre Jonas Jerebko var en annan, det var han som tog den viktiga returen i slutet så Rosendahl drog på sig en foul med straffarna som följde. Jerebko bidrog också med viljestarkt spel och tio poäng. Det var bara fyra spelare i Plannja som hade över tio poäng i denna jämna SM-rysare som man till slut vann med 4_2 i matcher.

Plannja tog ledningen med 11_4 i början men sedan följdes lagen åt inom en fempoängsmarginal. Kul för publiken men jobbigt för spelarna.

Plannjas ledning fick snabbt börja organisera en första segerfest i Stockholm eftersom det inte gick något plan hem till Luleå på söndagskvällen.

Plannjas guldcoach David Visscher gick länge och tittade på sin medalj.

Diamantis Koukouvinos gjorde en toppmatch i hemmalaget och satte bland annat tre treor i utsatta lägen. Totalt kom han upp i 16 poäng, liksom Emanuel Dies.

TT

Mer läsning

Annons