Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rooney avgjorde på stopptid

Annons

Två mål av Wayne Rooney gav Manchester United en 3_2-seger i semifinalen mot Milan i Champions League.

Men Kaká och Milan hann visa att italienarna inte blir ofarliga i returen hemma nästa onsdag.

En mardrömsinsats av Dida i Milans mål gav United en drömstart på semifinalen i Manchester. På en högerhörna efter fem minuter tvekade Dida och hans utboxning blev en bortpetning som nådde Cristiano Ronaldos huvud. När Dida försökte rensa undan bollen petade han i stället in den i eget mål.

En kvart senare hängde inte Gabriel Heinze med när Milananfallaren Kaká sprang loss på Clarence Seedorfs framspelning och virkade in 1_1. Det var Kakás åttonde mål i Champions League den här säsongen.

Mål nummer nio kom när Kaká tog sig förbi tre Unitedspelare och sedan lugnt placerade 2_1 i nätet bakom Edwin van der Sar. På båda målen märktes det att Manchester United saknade flera ordinarie försvarare som är skadade.

I andra tvingades Milan klara sig utan skadade Gennaro Gattuso och Manchester United tog över spelet. Michael Carrick hade en jättechans att kvittera ett par minuter in i andra halvlek men sköt utanför när han fick öppet mål.

En elegant lyftning från Paul Scholes friställde dock Wayne Rooney i 59:e minuten och plötsligt stod det 2_2 i en öppen och fartfylld match.

United och Rooney fick också sin drömavslutning när Ryan Giggs sprang upp med bollen på högerkanten och spelade fram Rooney som i steget sköt 3_2 förbi Dida.

TT

Mer läsning

Annons