Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rony ny i VM-organisationen

Nu är det klart vem som blir Event manager - med ansvar för kringarrangemang och ceremonier - för skid-VM i Falun 2015.
Jobbet har gått till Rony Forsberg, 54 år, som närmast kommer från Göteborg där han varit affärsområdeschef för Svenska mässan.

Annons

– För mig är det en spännande utmaning att arbeta för ett av de största idrottsevenemangen som arrangerats i Sverige, säger han.

VM-organisationen fortsätter att växa.

Nu har en av de viktigaste befattningarna tillsatts genom att Rony Forsberg går in som Event manager för mästerskapet.

– Jag känner stor ödmjukhet och förväntan inför mitt nya uppdrag som innebär så många möjligheter, säger Rony, som bott i Göteborg sedan 1984 med sin familj, men som har sina rötter i Dalarna och Mora.

Ronys yrkeskarriär har bland annat omfattat flera chefsbefattningar i Sälenfjällen, försäljnings och affärsområdeschef på Mercuri International och nu närmast har han alltså varit affärsområdeschef på Svenska Mässan i Göteborg.

Men nu flyttar han till Falun tillsammans med sambon Anette.

– Vi har redan hittat en lägenhet i centrala Falun där vi nästan kan se ceremoniplatsen från vårt vardagsrumsfönster. Det känns bra att flytta hem till Dalarna igen, säger Rony Forsberg, som tillträder tjänsten den 1 januari 2013, i ett pressmeddelande.

Bland VM-besökarna kommer att finnas en naturlig förväntan på själva tävlingsdelen.

Men det är kringarrangemangen och ceremonierna som VM-organisationen vill ska lyfta VM-dagarna till ett oförglömligt minne och bidra till att förverkliga VM-visionen ”beyond all expectations”

Och det är Rony Forsberg som ska leda det arbetet.

– För mig är det en spännande utmaning att klara den målsättningen. Men samtidigt vill jag starkt betona att vi kommer att vara ett team som ska göra jobbet. Jag måste omge mig med duktiga medarbetare som tillsammans bidrar till att detta blir en oförglömlig fest. Ingen klarar detta på egen hand, säger Rony Forsberg, som också varit generalsekreterare för handikapp-VM 1986 och alpina JVM 1987 som båda gick i Sälen.

Han har dessutom arbetat med friidrotts-EM i Göteborg 2006, då med ansvar för mediecentret.

Rony kommer även att lämna sin post i organisationen för inomhus-EM i friidrott som går i Göteborg 2013 eftersom allt fokus nu är på skid-VM i Falun 2015.

Med lite mer än två år kvar till att skid-VM i Falun ska invigas, kommer Rony att inleda sitt nya jobb med en rivstart.

– Min erfarenhet säger att varje dag kommer att bli dyrbar eftersom det kommer att ta två år av förberedelser om detta ska bli riktigt bra.

En vision av vad som kommer att prägla ceremonierna och kringarrangemangen har han redan.

– Det ska märkas att vi befinner oss i Dalarna, eftersom detta blir ett event för hela länet. Men i det sammanhanget är det viktigt att visa omvärlden att Dalarna består av mer än enbart knätofs. Dalarna har en härlig mångfald av musik, kultur och underhållning.

Noterbart är också att det i Rony Forsbergs uppdrag även ingår att vara Event Manager i företagsnätverket Beyond Skiing.

– Det är ett imponerande nätverk som verkligen kan bidra till att engagera hela Dalarna.