Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Romme Alpin testillverkade snö

Halvmeterhöga snöhögar och ett litet snötäcke. Det blev resultatet då Romme Alpin från torsdagskvällen och halva fredagen testade snökanonerna. Under testkörningen var 100 till 150 snökanoner i gång.

– Snökanonerna går för fullt. Vi har kört hela natten sedan sju- åtta i går kväll. Vi passar på att spruta och prova när det är kallt, berättade Romme Alpins vd Bo Funcke på fredagsförmiddagen.

– Det här är en ordentlig test av utrustningen och internutbildning av vår personal, fortsatte Bo Funcke och framhöll att det gått jättebra under nattens testkörning.

Men det goda resultatet till trots handlade det alltså om testkörning och internutbildning. Först om tre veckor kommer anläggningen att öppna.

– Vår förhoppning är att kunna öppna i början av december, första helgen i december brukar det bli, säger Bo Funcke.

Efter en kall natt och morgon steg så temperaturen framåt fredagsförmiddagen och ytterligare några timmar in på fredagen avbröts testkörningen.

Inför säsongspremiären blir det så en första körning i full skala. En körning med 3500 kubik vatten i timmen, vilket motsvarar 7000 kubik snö.

Utbyggnad av hotellet, ny skidlift på Snöberget och fyra nya nedfarter, mot nord/nordväst, ingår i Romme Alpins senaste satsning. En satsning som väntas skapa ett 30-tal nya säsongsjobb.