Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röken lade sig över motorfesten i Älvdalen

I Älvdalen låg röken tät över Monztabanan under helgen. Det när River valley Racing bjöd på motorfest med mängder av aktiviteter, högt ljud, streetrace och burnouttävling.

Annons

Micke Persson är en ung eldsjäl i Älvdalen, som med kompisar ser till att det händer något utöver det vanliga för unga med motorintresse och då inte minst de unga med EPA-traktorer.

– Här fick de chansen att visa upp sina bilar och vara med om att ordna hela festen. Utan sponsorer och medhjälpare skulle det här inte att ha gått att genomföra, men framförallt inte utan de unga EPA-åkarna, säger Micke Persson.

– De har hjälpt till med allt och både här och som att städa på byn.

Det var första gången som lilla River Valley Racing bjöd in till ett Street meet på den här nivån.

– Lördagen var jättebra, men det var sämre på söndagen. Sammantaget blev det ändå riktigt bra så nu kör vi också nästa år, säger Micke och sneglar upp mot gratisläktaren på andra sidan älven.

Micke säger det inte själv, men andra beklagar att det fanns många som valde att följa festen från andra sidan älven istället för att lösa in sig på området.

Uppvisningar blandades med tävlingar och det tävlades med bilutställning, billjud,streetrace och burnout för att bara nämna något.

Med två pokaler och en silverplakett var Nicole Dahlman en av många nöjda unga bilägare som belönades för sin stylade och välljudande bil.

– Jag har gjort en del själv och så har Micke hjälpt, mig, berättar Nicole.

Andreas Britts från Leksand kammade hem tävlingen om bästa billjudet, det med en ljudanläggning som var betydligt mycket mer värd än själva bilen.

– Jag har alltid varit intresserad av ljud, säger Andreas och ger sig in i en avancerade matteövning om hur många decibel ljudet i bilen presterar, men det ska inte bara låta högt. Det ska också låta bra och i Andreas golf lät det allra bäst.

David Liljedal-Pilhström från Mora hade gjort i ordning sin bil för drifting.

– Massor av jobb, men den höll inte hela vägen. Kul så länge det varade men nu blir det hem och skruva igen, ler David.

Den som lyckades bäst med att lägga röken över Monzta var Markus Andersson som vann Burnout tävlingen.

– Fyra däck kostade det mig, flinade Markus, när han tackade för pokalen.

Kommunalrådet Peter Egardt var en av många besökare och fick desstom chansen att åka me di en av bilarna i driftingen.

– Micke och hans vänner gör ett fanatstiskt bra jobb som är värd all uppskattning, konstaterade Peter, efte råkturen som fick honom att inse den kunskap om konsten att köra bil som finns hos de som kör.

Kvar på Monzta syntes spåren av brända däck, men det skedde med samhällets tillstånd samtidigt som Dalgatan fick vila.