Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger trea på Gelleråsen

STCC-helgen började med ett motorhaveri.
Den slutade med en tredjeplats för Roger Eriksson från Dala-Järna.
– Det var kul att få en pokal. Det var länge sedan.

Annons

Och några större förhoppningar om en sådan han aldrig med tanke på hur helgen utvecklade sig.

– Det kändes som om jag låg efter hela tiden och det var inget som stämde i kvalet där jag bara hade 16:e tid. Men vi gjorde om bilen under natten och det lyckades.

På lördagsmorgonens warm up var han åtta i sin Seat och då tändes hoppet om en plats bland de åtta i det första heatet, trots att han startade långt bak.

Han hade också lite tur med andra förares olycka då flera bilar framför honom i fältet försvann. Det gav honom pole position i det andra racet.

Där krigade han verkligen för att få behålla ledningen. Den varade i nio varv sedan kom Johan Sturesson, BMW, och tryckte sig förbi med viss plåtkontakt. Roger var inte glad åt det direkt det hände.

– Men så här efteråt förstår jag honom. Jag skulle ha gjort samma sak själv. Men man vill ju så gärna vinna när man ligger där i täten. Det är svårt att hålla dem bakom sig när det går sakta.

Sedan kom Richard Göransson, BMW, och gjorde samma sak.

– Man får räkna med en del boxning när det är tätt i toppen, sade Roger.

Göransson gjorde sedan samma sak med Sturesson och tog hem båda racen på Gelleråsen.

Göransson var också inblandad när Tomas Engström från Säter försvann ur racet. Engström låg då fyra i sin Honda efter att ha kört upp sig flera placeringar i fältet.

–Ekblom tog sig förbi Engström och jag hängde på, körde rakt fram och det var olyckligt att Engström fick bryta, förklarade Göransson.