Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Roger bortdömd i STCC

En åttondeplats blev snabbt en tolfte.
Och känslorna svallade hos Seat-teamet sedan Roger Eriksson straffats i det första STCC-racet.
– STCC förstörde hela helgen för Roger och teamet, säger teamchefen Tobias Johansson.

Annons

I den första finalen startade Roger som elva men när han dömdes till en drive trough, som innebär att han måste ta en tur genom depån, ramlade han gvietvis ned genom fältet när han kom ut på banan igen.

Roger dömdes som vållande till den masskrasch, med åtta bilar inblandade, som inträffade i starten. Något som Roger ställde sig mycket frågande till.

– Jag var inte på någon bil. jag är helt säker på det och det fanns inte en skråma på min bil efteråt, säger Roger i ett pressmeddelande.

– jag har inga problem att erkänna fel och hade jag varit orsaken till kraschen, hade jag sagt det, tillägger han.

Teamchefen Tobias Johansson var riktigt upprörd och kallade till och med tävlingsledningen inkompetent.

– STCC har tvingat oss att köpa ombordkameror och sedan används de inte för att kunna göra korrekta bedömningar. När det är en tveksam situation är det bättre att avvakta och ge ett tidstillägg efteråt om det visat sig att Roger gjort något fel.

I det andra racet körde Roger upp sig till en niondeplats och fick två poäng med sig från Knutstorp, en liten tröst i bedrövelsen.

Rickard Rydell, Chevrolet, vann det första racet och Tommy Rustad, Volvo, det andra. Fredrik Ekblom, VW, leder fortfarande mästerskapet, två poäng före Rydell inför finalen på Mantorp.