Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockigt på gårdsfest

De boende på Bullermyren togs tillbaka till det glada 60-talet när raggarbilar och rockabillymusik tog över gårdsfest.
– Man blir så glad av 50-talsmusik, säger Marie-Louise Boström på Hyresgästföreningen.

Det är inte första gången det anordnas gårdsfest vid Hagavägen 82 för alla boende på Bullermyren. Och det brukar vara lyckade tillställningar.

Även denna gång då det i lördags anordnades rockabillyfest med 50-och 60-talstema. Massor av barn och vuxna hade samlats för att umgås, leka, fika och lyssna på musik.

Arrangörer var Hyresgästföreningen tillsammans med Verdandi, ABF, Röda Korset, Unga Örnar och Tunabyggen.

Uppslaget till årets tema kom Marie-Louise Boström från Hyresgästföreningen på.

– Vi brukar ju ha kulturfester med mat och musik från olika länder. Därför tänkte jag att varför inte visa lite av den här kulturen, säger hon.

– Dessutom gillar jag ju musiken från 50-och 60-talet, tillägger hon.

Hon har även smak för bilar från den tiden, vilket bevisades av att hon hade rullat in sin blänkande Mercury av årsmodell 1951 på gården. Besökarna hade uppmanats att ta med bilar och andra fordon från den svunna tiden, vilket några till hade anammat.

En del var även tidsenligt klädda.

Det bjöds på en hel del underhållning också, bland annat var trollkarlen Kurbeg där och utförde magiska trick framför häpna barn.

Dragplåstret får man nog ändå säga var rockabillybandet Billy and the Kids som kom ända från Åkersberga för att spela på den lilla mysiga innnergården på Bullermyren.

– Det är viktigt att de boende får komma ut så här och mötas, säger Marie-Louise Boström.