Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rockabillybutik öppnar i Enviken

Här är företagsetableringen som ger eko i Mode-Sverige.
Snart öppnar Sivletto i Enviken, utanför Falun.
– Det blir en livsstilsbutik och vi går ihop med Sivletto i Stockholm, förklarar Caroline Wikström-Tiitto, ägare till den djärva satsningen.

I sex år har livsstilsbutiken Sivletto funnits i centrala Stockholm.

Butiken är specialiserad på retrokläder inspirerad av rockabilly-stilen.

Nu utvidgar Sivletto i Stockholm med Sivletto – i Enviken.

– Förhoppningsvis ska vi öppna den 24 november, det är i alla fall tanken. Men med en liten risk för en försening, fortsätter Caroline Wikström-Tiitto.

Butiken kommer husera på 50 kvadratmeter i den gamla bussgodsterminalen, mittemot macken och bredvid riksväg 50 mellan Falun och Söderhamn.

– Nu bildar vi ett nytt bolag som blir att heta Sivletto i Enviken AB.

Konceptet blir ungefär detsamma som i butiken i Stockholm.

Dock med mer vinatge än retro och där man även kan handla lite bildelar, möbler och böcker.

Caroline Wikström-Tiitto kommer att äga och driva butiken tillsammans med sin man, Angelo. Dessutom är även två personer från Stockholmsbutiken med som delägare.

Utöver butiksverksamheten kommer man även att sälja över nätet och den 24 november är tanken att Sivletto i Enviken AB slår upp portarna.

– Den här stilen har vi ju gillat sedan man var tonåring. Det här med kläder och bilar... Det finns så himla mycket att lära sig om den gamla stilen, man blir aldrig fullärd, säger Wikström-Tiitto och fortsätter:

– Vi ska ha samarbete med Jonssons fik och butik så fram till jul kommer vi ha öppet torsdagar till söndagar. Sen får vi se om vi kan utöka eller kommer att fortsätta ha det på det viset.