Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rix FM lockade ut faluborna

Vädrets makter var på Rix FM festivals sida och Stora torget i Falun var fyllt med folk när Eric Saade, Molly Sandén, Lisa Miskovsky och de andra rev av sina största hits.

Annons

Rix FM festivals koncept – att bjuda på ett smörgåsbord av kända artister som var och en får spela ett par-tre hits – verkar fortfarande vara ett säkert kort. Stora torget var fyllt till brädden och det brukar betyda ungefär 7-8 000 personer. Basen pumpade och autografjägarna stod redo med sina block när bilarna gled in bakom scenen.

Spralliga Panetoz, som var först ut, fick med sig publiken i Dansa pausa! och Erik Hassle följde sedan upp med soulig pop och sned frisyr. Vem som fönat den är oklart, men Molly Sandén fick hjälp med stylingen från kompisen Idol-Roshana Hoss, som ursprungligen kommer från Falun.

Tone Damli från Norge har siktet inställt på den svenska marknaden och sjöng den egna låten Look back innan det var dags för hennes duett med Eric Saade. Han fick äran att avsluta hela kalaset och det gjorde han med Popular, Hotter than fire och Hearts in the air. Och då höjdes temperaturen betydligt.