Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivstart på friskvårdsveckan

PRO-medlemmarna inledde friskvårdsveckan med ett linedancepass och två gymnastikpass. Karin Larsson var instruktör vid gymnastiken.
– Det viktigaste är att ni rör på er, säger hon.

Annons

Denna vecka är en friskvårdsvecka under parollen "Ett friskare Sverige". En rad aktiviteter sker under veckan och PRO rivstartade med flera gymnastikpass i PRO-lokalen. Instruktören Karin Larsson gav instruktioner inför varje nytt moment.

– Tänk på att andas rätt, andas in genom näsan och ut genom munnen, uppmanar hon innan de första stegen och övningarna lärs ut.

– Åtta steg framåt med höga knän, sedan fyra steg bakåt. Sedan snurrar vi armarna över huvudet, fram och tillbaka, fortsätter Karin Larsson.

En stund in i passet öppnades ett fönster för att släppa in lite luft. Lokalen fylldes därmed på med lite mer syre, vilket visade sig vara välbehövligt.

– Och nu ska vi twista lite. Bodil (Allgurén) brukar alltid tycka att det ser så kul ut när jag twistar. Hon tycker att det är synd att ingen har med sig kameran, men det passade ju bra i dag. Men du får se till att fotografera de andra också, säger Karin Larsson till tidningens utsände.

Efter twisten lärde Karin ut en ny övning som inleddes med att deltagarna skulle gå på stället, sparka med foten och sedan klappa sig på knäna.

– Men det är inte så noga vilken ordning ni gör det i, det viktigaste är att ni rör på er, säger Karin Larsson.

Efter att ha dansat lite zorba plockades stolar, hantlar och gummiband fram till nästa övning.

– Men först ställer vi oss mot väggen, lutar oss mot den och gör stående armhävningar. Kom igen, tio stycken ska vi allt klara av, peppar Karin Larsson.

Under resten av friskvårdsveckan har PRO aktiviteter som tipspromenad, sittgympa, stavgång, seniordans och bouleturneringar.