Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rivning av skadat hus har börjat

Under måndagen etablerade sig rivningsfirman på det avspärrade området. Samtidigt startade grovrivningen av fastigheten Frej 3.

Det var relativt lugnt inne på det avspärrade området under måndagen. Innan själva rivningsarbetet kan börjar gör man en inre besiktning av fastigheten.

Företaget som ska riva fastigheten etablerade sig på området. Man påbörjade grovrivningen, vilket innebär att man plockar bort lösa saker till exempel som stenar. Och Borlänge Energi har varit på platsen för att plockat bort vajrar.

– Någon gång under onsdagen eller torsdagen börjar man riva på riktigt med maskiner, säger Thommy Bäck, VD på Dalecarlia Fastighets AB.

Det finns en grovskiss där de planerar att rivningsarbetet ska ta cirka sex veckor, men förhoppningen är att det ska gå ännu fortare.

– Det är omöjligt att säga hur lång tid rivningen kommer att ta, säger Thommy Bäck.

Än så länge har inte avspärrningarna runt rivningsplatsen i Borlänge centrum utökats. Det kommer senare i veckan, i samband med maskinrivningen.

Någon orsak till hela katastrofen är inte fastställd i dagsläget. Men Thommy Bäck tror att det kanske kan komma fram nya uppgifter nu när man river delar av den rasriskdrabbade lägenheten.

Oberoende utredare arbetar för att hitta orsaken bakom det som kunde ha blivit en katastrof.