Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ritola hotades av Leksandsfansen: "Vill man något kan man söka upp mig"

Mattias Ritola är klar för ännu en säsong i Leksand.
Men nu berättar den omskrivna forwarden att både han och familjen tvingats ta emot hot från de egna fansen.
– Jag har fått mycket skit, helt klart, säger Ritola till Siljan News.

I måndags blev det klart att Mattias Ritola blir kvar i Leksand.

Men bara veckorna innan ryktades Ritola till bland annat Brynäs, vilket fick flera av fansen att reagera.

Nu berättar Ritola i en intervju med Siljan News att både han och familjen fått ta emot privata hot efter fiaskot i våras.

– Jag har fått mycket skit, det kan jag säga, helt klart. Både jag och min familj. Den delen kan jag inte riktigt förstå vad de vill få ut av. Men å andra sidan har jag även fått höra väldigt mycket positivt också. Så det blir ju dem kommentarerna man försöker lyssna på. Sen det som skrivs på sociala medier, jag är inte aktiv någonstans så där kan de fortsätta skriva hur mycket de vill. Vissa grejer gick för långt den här gången, så är det, säger Ritola.

Han berättar också att många ringt och hört av sig sedan det blivit klart att han blir kvar i klubben, men samtidigt riktar han en känga till de som inte tror att han gjort sitt bästa på isen.

– Det som stör mig är när folk hör av sig och säger att jag inte tagit i, för det är rent jävla skitsnack. Det tänker jag inte ta. Visst, de får säga att jag har spelat dåligt, det håller jag med om och jag får ta på mig stort ansvar för att vi åkte ur, säger Ritola.

Han berättar också att han tycker att folk borde tänka sig för med vad de skriver på internet.

– Det är det som är grejen, man kanske ska chilla ner lite som människa. Man kanske inte ska sätta sig ned framför dumburken och skicka ut massa hot. Vill man någonting kan man söka upp mig istället. Sånt här behövs inte, det är så sjukt jävla onödigt, säger Ritola till Siljan News.