Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riskerar aldrig en enda krona

Annons

Räddningspaket syftar inte till att tillföra nytt kapital till Grekland med flera utan är till för att dessa länder, det vill säga låntagarna, ska kunna betala tillbaka mer eller mindre förfallna lån till kapitalägarna, det vill säga banker och finansinstitut. Dessa ska hållas skadeslösa trots vårdslös kreditgivning.

Finns det någon lösning på problemet finanskris? Svaret är ändra på strukturen så att 99 procent av tillgångarna återföres till 100 procent av befolkningen, vilket bland annat innebär att individer åter kan komma äga sina hus och bostadsrätter och inte som i många fall i dag av bankerna.

Dessutom måste det finansiella slaveriet avskaffas; enligt det gamla uttrycket "den som är klädd i skuld är icke fri", vilket bland annat innebär och ett helt nytt banksystem där banker och direktörer kan åtalas för vårdslös kreditgivning införs.

Småföretagare får alltid teckna borgen för sina lån men höjdarna i banker, storföretag, stat och kommun behöver aldrig riskera en egen krona för sina misstag!

Nisse finans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare