Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riskera inte en hel generation

Moderna svenskar ser sig själva som ett progressivt folk med sunda värderingar. Ändå låter vi en hel generation av dagens ungdom riskera sin framtid på grund av trångsynthet vad gäller narkotika där det är stor skillnad mellan preparaten.

Alkohol är farligare än marijuana som är här för att stanna. Medicinsk marijuana legaliseras över hela världen och är numera lagligt även i Sverige i viss form. De positiva effekterna av marijuana som medicin är fastslagna. I veckan blev drogen legaliserad även för personligt bruk i två stater i USA, Washington och Colorado.

Om marijuana görs lagligt och regleras på samma sätt som alkohol, blir det betydligt lättare att komma åt bruket hos unga. För det är stort och blir bara större. Många 15-åringar har en jämnårig på skolan som säljer marijuana och ofta är det lättare att frambringa än alkohol. En utveckling som har varit mycket tydlig i USA fram till i dag. Dessa pengar bekostar sedan en betydande del av den kriminella verksamheten istället för att potentiellt kunna inbringa skattemedel.

M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare