Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ring så spelar vi - direkt från Vasaloppsstarten

/
  • Lisa Syrén har tackat ja och kommer att sända radioprogrammet

Lördagen den 3 mars kommer det populära radioprogrammet "Ring så spelar vi" att sändas direkt från Vasaloppsstarten, Berga by i Sälen.

Annons

Det är vasaloppsvärdinnan Karin Bäck, som lyckats med att få Sveriges Radio och Lisa Syrén att sända programmet direkt från vasaloppsstarten i år.

Karin har vid ett flertal tillfällen varit Lisa Syréns lyssnarkorrespondent och rapporterat hemifrån den lilla byn Tyrinäs, som ligger mellan Nornäs och Lövnäs i Älvdalens kommun, där Karin bor.

– Hon brukar mig ringa mig några gånger om året för att få en rapport om hur det ser ut i Tyrinäs.

– Det är jätteroligt att Lisa och hennes medarbetare nu kommer till Vasaloppet och Sälen. Det ska bli ett stort nöje att få visa vad Vasaloppet betyder för bygden och alla som på olika sätt är engagerade i Vasaloppet, säger Karin Bäck.

Ett 30-tal lyssnare från orten kommer att bjudas in till sändningen på plats vid Vasaloppsstarten. De ska få avnjuta en frukost under pågående sändning och samtidigt få uppleva direktsändningen av programmet.

– Det händer någon gång då och då att programmet sänds direkt från någon plats ute i landet, men det har aldrig hänt tidigare i Sälen, vad jag vet, säger Karin Bäck.

Sändningen börjar klockan 7.00 och pågår till klockan 9.30.

Mer läsning

Annons