Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ring-ring! Lärarna svarar

Det blev tredje gången gillt för elevutbytet med Spanien. Projektet började genom ett enkelt Skypesamtal.

Forssaklackskolan har i dagarna dragit i gång ett utbyte med elever och lärare på en skola i Jerez i sydvästra Spanien.

Det är ett Comenius-projekt som är finansierat av EU och man har nu 20 000 euro att förfoga över under de två projektåren.

– Vi har sökt tre gånger. Äntligen är vi i gång, säger projektledaren och läraren Erik Bergfeldt.

Det första mötet mellan de inblandade lärarna i de två länderna har nu ägt rum. De ringde upp varandra via skype.

– Vi har haft kontakt på facebook och via mejl. Det är kul att få se ansikten på personerna, säger läraren Ulrika Hill.

Det är ännu inte bestämt vilka Borlängeelever som ska delta. Klart är i alla fall att det handlar om minst 20 sjundeklassare och att föräldrarna snart får information på ett föräldramöte. Intresserade elever får söka till projektet som kommer att beröra no-ämnen, svenska och engelska.

– Om eleverna som söker läser spanska väger det tungt. Det är fokus på engelska, spanskan blir som en bonus, säger Erik Bergfeldt.

Projektets huvudsyfte är språk, men det fokuserar också på kultur och näringsliv. Tanken är att de spanska eleverna ska komma hit i vår och att de svenska eleverna besöker Spanien året efter.

– De bor i ett område med mycket jordbruk och hästar. Vi kommer nog att visa dem vår hästkorv och våra dalahästar, säger läraren Anders Löwgren.