Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RIMAN: Landstinget Dalarna har inte för avsikt att tysta ner frågor kring ambulanshelikoptern

Svar till Fundersam i DT 1 september 2015:

Landstinget Dalarna har inte för avsikt att tysta ner frågor kring ambulanshelikoptern. Tvärtom har vi hela tiden varit öppna med var i processen vi befinner oss.

Du undrar hur mycket pengar som hittills lagts i projektet. Uppstartskostnader 2013-2014 samt ägarbidrag 2014-2015 till kommunalförbundet Svensk Luftambulans uppgår totalt till 15,5 miljoner kronor. Från och med 2016 beräknas den årliga driftkostnaden för ambulanshelikopterverksamheten till cirka 35 miljoner kronor.

Precis som du skriver begärde leverantören av helikoptern sekretess på prisuppgiften med hänsyn till pågående upphandlingar. Det slutliga priset avgörs av de överläggningar som föregår avtalstecknandet.

Landstinget Dalarna vill verka för en snabbare, bättre och mer jämlik vård för länets invånare, och i den utvecklingen är ambulanshelikoptern en viktig del. Helikoptern ska ses som ett komplement till den ambulansverksamhet som redan idag finns i länet.

Tomas Riman

divisionschef kirurgiska specialiteter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare