Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsman vi vill ha elvägsprojektet i Dalarna

– Vi hade besök av Gunnar Asplund under min tid som ordförande i Region Dalarna. Vilken visionär han är och han har förmåga att göra verkstad av visionerna. Vi i Dalarna måste samla oss för att vi tillsammans kan hitta den väg som behövs för nästa steg, säger riksdagsman Anders Ahlgren.

Annons

Sedan i somras är Anders Ahlgren (C) riksdagsman och sitter bland annat som suppleant i riksdagens trafikutskott.

Han är övertygad om att det i Dalarna kommer att gå att hitta en bred politisk uppslutning om nästa steg i elvägsprojektet.

– Jag har tidigare sagt att Gunnar Asplund tänker helt rätt. Att tro att Dalarna kan klara sig utan bilen är en omöjlighet. Visst ska vi satsa på kollektivtrafik men den kommer aldrig att kunna ersätta bilen och elbilar är framtiden. Så varför inte använda oss av Dalatrafiks bussar i utvecklingen, säger Anders Ahlgren.

Ahlgren har därefter haft kontakt med Dalatrafik och man har snabbt identifierat att det finns två tre slingor i Mora kommun som man skulle kunna använda för ett försök

– Det finns bland annat en tre kilometer lång slinga i Mora centrum som man skulle kunna använda och så har vi sluíngbusstrafik i Falun-Borlänge. Dalatrafik skulle vara jätteintresserat om vi kan få Gunnar Asplunds nästa projekt.

– Närheten till Trafikverket i Borlänge är en klar fördel för oss. Jag tror nog att vi kan få en bred acceptans också hos region Dalarna och hos länsstyrelsen som av regeringen utsetts till ett av landets tre gröna län, säger Anders Ahlgren.