Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsledamoten Anna Hagwall går med i nya partiet Alternativ för Sverige

Anna Hagwall från Rättvik, som tidigare satt i riksdagen för Sverigedemokraterna men senare uteslöts ur partiet, går med i det nya partiet Alternativ för Sverige. Hagwall är i dag så kallad politisk vilde i riksdagen.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är sommarens största vägarbeten i Dalarna – vi har hela listan

Tusenlappar går förlorade: Det händer med dina insatta pengar hos spelbolagen – om du dör

Gammalt gräs torkar blixtsnabbt: Expertens tips och råd för att undvika gräsbränder

SÅ KÖPER DU PLUS

Det är SVT Nyheter som rapporterar om att Rättviksbon Anna Hagwall har gått med i det nystartade partiet. Alternativ för Sverige.

– Jag tycker att Alternativ för Sverige har en väldigt bestämd och klok återvandringspolitik som är nödvändig för att undvika sammanbrott i det svenska samhället, säger Anna Hagwall till SVT Nyheter.

I december 2016 uteslöts Hagwall ur Sverigedemokraterna efter en rad uppmärksammade uttalanden. Efter detta har hon suttit kvar i riksdagen som politisk vilde.

Tidigare i år bildades partiet Alternativ för Sverige av företrädare från Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund.

SVT rapporterar att Anna Hagwall är den fjärde riksdagsledamoten som valdes in för Sverigedemokraterna efter valet 2014 som nu har gått med sig till Alternativ för Sverige. De övriga är SD:s tidigare partiledare Mikael Jansson samt Olle Felten och Jeff Ahl.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips