Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Riksdagsledamot Carl-Oskar Bohlin till tuff attack mot riksdagskollegan Lindholm

Riksdagsledamot Carl-Oskar Bohlin (M) går till tuff attack mot riksdagskollegan Jan Lindholm (MP).
– Nu är måttet rågat. Vi sitter faktiskt inte på dalabänken för att bära foliehatt utan för att företräda vår valkrets och Sverige på ett seriöst sätt, säger han.

Det som upprör Bohlin är att Jan Lindholm, som är dalabänkens främste företrädare utåt och ålderman, tagit initiativ till att låta riksdagens utredningstjänst granska chemtrails - samt att han upplåter riksdagens lokaler för vad Bohlin menar är kvasivetenskapliga seminarier.

– Chemtrails kan ingen vettig människa tro på. Enligt konspirationsteorier sprider stora multinationella flygbolag och USA medvetet kemikalier över världen. Oklart varför. Det är otroligt dumt och oansvarigt av Lindholm att belasta riksdagens utredningstjänst med en utredning som bara berör något befängt och nonsens, säger Bohlin.

Läs även: Lindholm slår tillbaka mot Bohlin

– Droppen var att han dessutom bjudit in till kvasivetenskapliga seminarier i riksdagens lokaler med påståenden om att knappt mätbara värden av strålning från exempelvis mikrovågsugnar skulle utgöra gigantiska hälsorisker. Ett påstående som minst sagt saknar vetenskapligt stöd, säger han.

Bohlin påstår att han ogärna kritiserar andra politikers sätt att jobba politiskt.

– Men nu "spiller det över" på alla oss andra från Dalarna. Det här har skapat ett trovärdighetsproblem för hela dalabänken, säger han.

Jan Lindholm har suttit i riksdagen sedan 2004, längst av alla på dalabänken. Han är därmed ålderman.

– Det betyder att han är vår kontaktperson när någon person, förening, organisation eller företag vill uppvakta eller besöka dalabänken i riksdagen. Likaså är han viktig för riksdagens kontakter med Dalarna. Nyligen uppvaktade Högskolan Dalarna oss. Inom kort ska talmannen besöka Dalarna. I båda fallen har Lindholm en central och viktig roll för hela dalabänken. Då kan vi inte ha en företrädare som hänger sig åt trams. Vi sitter faktiskt inte på dalabänken för att bära foliehatt utan för att företräda vår valkrets och Sverige. Grundläggande borde vara att man åtminstone inte företräder konspirationsteorier i Sveriges högsta beslutande församling, säger Carl-Oskar Bohlin.

Vill du kommentera på artikeln? Gör det gärna på DT Debatt!