Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridterapi fick 500 000 i stipendium

I lördags delade NHR-fonden i samverkan med Svenska Postkodlotteriet ut ett stipendium på 500 000 kronor till projektet Aktiv Rehab & Ridterapi.

Gunnel Eld, NHR Falun och Norra Dalarna, är naturligtvis glad över stipendiet som delades ut i Stockholm med anledning av Neurodagen den 28 september.

– Det betyder oerhört mycket i en verksamhet som till stora delar drivs med ideellt arbetande personer. Nu kan vi skaffa administrativ hjälp, vilket ger hela projektet nya förutsättningar att lyckas, säger hon.

Tidigare i somras fick projektet Aktiv Rehab & Ridterapi ta emot 1 115 000 kronor av Allmänna arvsfonden. Stipendiet från NHR-fonden, som förvaltas av Neurologiskt Handikappades Riksförbund, som nu tilldelas projektet visar att man tror på idén som kort och gott handlar om träning på hästryggen, vilket inte ska förknippas med handikappridning.

Marie Gudmundsson från Rättvik, ridterapeut, arbetsterapeut och magisterstuderande i Lund, är projektledare och den som sprider kunskapen om ridterapi.

För Gunnel Eld är hästar inget nytt och hon tog initiativ till ridterapin 2010-2011 när föreningsintresset var så svagt att föreningen höll på att gå i graven.

– Tydligen har jag med mitt initiativ tillfört något. Arvsfonden ger enbart medel till nytänkande och utvecklande projekt, det känns som att man tror på oss, säger Gunnel Eld.

Tillskottet i kassan ger projektdeltagarna möjlighet att ta ett rejält tag i arbetet med att förändra systemet så att ridterapi ska komma alla till del oavsett bostadsort.