Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Annelie riktigt het inom distansen

/
  • Annelie Eriksson från Bjursås tog ett individuellt brons och ett guld i lagtävlingen vid nordiskt-baltiskt mästerskap i distansritt i kristinehamn förra helgen.

Annelie Eriksson, Dalarnas Distansryttarförening, rider numera som proffs – och hon är mycket efterfrågad att rida förnämliga hästar, inte minst från Italien.
Man kan säga att Annelie blivit riktigt het inom distansen.

Annons

Sporten intervjuar Annelie Eriksson om hennes vardagsliv och högpunkter som varit och vad hon ser fram emot.

Hur är läget just nu?

– Det har varit en intensiv helg med Vansbrosimningen på dagen, Peace & Love på kvällen, upp klockan sex för resa till ett landslagsläger i Kristinehamn och som så förberedelse för resa till Italien på tisdag.

Du rider som proffs med sponsorer i ryggen, hur fungerar det?

– Det fungerar bra och blir lite bättre efter hand. Jag trivs med livet och gläds över de framgångar jag haft.

Du reser mycket, hur tränas och sköts hästarna när du är borta?

– Jag har flera som ställer upp ideellt och som klippor har jag mamma och pappa som är helt fantastiska.

Ditt år har haft många höjdpunkter där du bland annat nominerades som en av nio som världens bästa kvinnliga distansryttare 2014, med prisutdelning på Dolby Theatre i Hollywood i Los Angeles i USA med stor galamiddag, var du på plats?

– Absolut. Det var lyx utöver det vanliga som jag aldrig kommer att glömma, det är bara i fantasivärlden man upplever det här.

Sportsligt har du också haft stora framgångar under året med bland annat ett SM-guld. Vilka är dina höjdpunkter?

– SM-guldet så klart med en segermarginal med på 54 minuter och dessutom best condition. En fin genomkörare på King Peak, som nu är 11 år, vilket bådar gott inför EM över 16 mil i Slovakien i september. Vi hade också en riktigt bra tävling i Fontainebleau i Frankrike där vi vann med 22,2 kilometer med de bästa från Frankrike på startlinjen. Här var det 90 kilometer och det blev mycket uppmärksammat efter en hård spurtstrid.

Hur ser du på förra helgens nordisk-baltiska mästerskap i Kristinehamn?

– King Peak gick riktigt fort och vi red förbi startande före och det kändes som ett guld var inom räckhåll. Men så kom vi till ett vägskäl där banan delade sig och jag red fel. Det tog 8 kilometer innan jag upptäckte det och vände. Det är mitt första misstag, men gav ett individuellt brons plus ett lag-guld. Jag är inte glad över den här fadäsen.

Och vad händer nu framöver?

– Kommande helg är det 120 kilometer med Penelope del Ma som förberedelse till höstens unghäst-VM plus att jag rider en halvsyster, Quaissa del Ma, över 90 kilometer. Tävlingen heter Torgnon och går utanför Turin.

– Sedan kommer EM i september över 160 kilometer på King Peak.

Annons