Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ridklubb vill köpa gård av kommunen för en krona

Bjursås Ridklubb har kommit in med en ansökan till Falu kommun om att få köpa Proselingården i Bjursås.
Detta för en krona!

Annons

Ridklubben har under flera decennier disponerat Proselingården, och bara under de senaste sex-sju åren har klubben lagt ner stora pengar på att renovera gården.

En gård som nu används som kurs- och lägergård.

Enligt företrädare för Bjursås ridklubb har klubbens medlemmar lagt ner cirka 3 000 ideella arbetstimmar.

Klubben har även investerat 700 000 kronor i kontant insats för material och har även ett banklån på 250 000 kronor, pengar som använts för möbler och utrustning.

Den totala egna insatsen beräknas vara värd 1,7 miljoner kronor av klubbföreträdarna Ulla Lingvall, ordförande i Bjursås RK, och Lars-Åke Björklund, ordförande i Bjursås ridhus AB.

Nu önskar altsås Bjursås RK att kommunen säljer Proselingården för en krona, och att avtalet helst görs under 2012, så att ridklubben kan få lagfarten så fort som möjligt.

Ridklubben är också i behov av en ny traktor och har därför kommit in med en ansökan till kommunen om att få 100 000 kronor att använda till traktorinköp.

Den nuvarande traktorn som klubben använder sig av är gammal och sliten.

Investeringen av en ny traktor beräknas kosta klubben 290 000 kronor.