Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFAB vill sälja vindkraftverk

Styrelsen för Rättviks Fastigheter AB föreslår efter sitt senaste sammanträde försäljning av två fastigheter inom hyresbeståndet och försäljning av ett vindkraftverk på Hedboberget i Ore.

Annons

Efter styrelsemötet förra veckan stod det klart att RFAB har mycket dålig ekonomi. Fler åtgärder måste göras för att komma till rätt med problemen.

För cirka ett år sedan såldes två fastigheter inomkvarteret Lantmätaren i centrala Rättvik för cirka 16 miljonerkronor. Något senare såldes vandrarhemmet i Rättvik. Pengar från försäljningarna skulle användas till den så kallade åtgärdsplanen, det vill säga renovering av fastighetsbeståndet inom RFAB.

Men situationen inom det kommunala bostadsbolaget är trots försäljningarna inte bra och RFAB tvingas sälja fler fastigheter och ett vindkraftverk.

– Under förra veckan tog vi fram två konkreta förslag på fastigheter som vi förslår ska säljas. Vi har också beslutat sälja ett av kommunkoncernens två vindkraftverk, säger RRAB:s tillförordnade vd Örjan Furn.

Örjan Furn vill inte säga något om vilka två fastigheter styrelsen vill sälja.

– Vi vill först diskutera förslaget med Hyresgästföreningen. Ett antal hyresgäster omfattas av detta och jag är den första att beklaga detta. Den åtgärdsplan som skulle genomföras efter försäljningen av Lantmätaren och vandrarhemmet har inte följts. Situationen RFAB hamnat i är ett mycket instabilt ekonomiskt läge. Det borde funnits mer pengar kvar efter försäljningarna. För mycket pengar har bränts. Det finns fler än en orsak att en vd får gå säger Örjan Furn.