Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

RFAB:s styrelseordförande om upphandlingen: – Vi följer lagar och regler

– Vi får inte lägga oss i om det företag vi anlitar har utländsk arbetskraft. Vi har följt lagen om offentlig upphandling och anlitat ett seriöst företag, i det här fallet Takkompaniet, säger Rättviks Fastigheters styrelseordförande Björn Guström.

– Takkkompaniet vann upphandlingen av takrenoveringsprojektet på Hedslund. Ytterligare sju företag lämnade in anbud, men inget av de övriga företagen har lämnat in en överklagan mot att Takkompaniet vann upphandlingen, berättar Björn Guström.

– Vi får inte lägga oss i vilken arbetskraft företaget anlitar, men vi har ett ansvar att anlita ett seröst företag och det är det i det här fallet. Vi har också skyldighet att välja det billigaste alternativet och det har vi också gjort, säger Björn Guström.

Rättviks Fastigheters tidigare vd Jan Kans var den som skötte upphandlingen som är värd sju miljoner kronor.

– Styrelsen är ytterst ansvarig och beslutar att saker och ting ska göras, men är inte praktiskt inblandade i förfarandet.

– Europa är en fri arbetsmarknad, vi följer EU:s regler och lagen om offentlig upphandling, säger RFAB:S styrelseordförande.

Björn Guström påpekar också att Arbetsmiljöverket har gjort flygande inspektioner på Hedslund under tiden renoveringsarbetet pågått. Arbetsmiljöverket har inte haft några anmärkningar på hur arbetet utförts platsen.