Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Reyier talade om kvinnor och mäns hälsa

Vid PRO Kvarnsvedens senaste samhällsinformation hade vi besök av Lena Reyier som talade om hälsa.

Efter en inledande presentation av sin egen livsresa började Lena med att ge oss en uppgift. Den kan sammanfattas i frågan: Vad är det som gör att du mår bra? Deltagarna funderade ett tag. De saker som fick flest svar var: Vänner/gemenskap, motion, körverksamhet och sömn.

Lena talade sedan varmt om vikten för äldre att dricka 1,5-2 liter, helst vatten, om dagen. Viktigt är att äta tillräckligt under dagen och också helst något innan vi lägger oss. Tillräcklig sömn är viktig och en middagslur är aldrig fel.

Fallolyckor är ett stort problem för äldre. Dessa är upphov till många brott på olika delar av kroppen. Olyckorna gör att många har svårt att gå. Många hjälpmedel behövs och många hamnar i rullstol.

Lena berättade sedan om olika övningar som kan stärka upp kroppen. Motion i de flesta former är bra. Kroppen är till för att vara i rörelse. Lenas besök var mycket uppskattat.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel