Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Revanschlystet Leksand laddar mot Almtuna

Leksand har förberett sig för en jämn match mot Almtuna, som förvisso ligger långt ner i tabellen men å andra sidan sällan förlorar med höga marginaler.
– Det blir nog en tajt match, tror LIF-tränaren Andreas Appelgren.

Annons

När Leksand mötte Almtuna borta den 20 september besegrade de Uppsalalaget med 2–3. Då vann Leksand mycket på hårt arbete, mot ett Almtuna som pressade på och gick ut hårt i början av perioderna. I nuläget ligger Almtuna på tolfte plats i tabellen med nio förluster, fem vinster och två oavgjorda matcher. Leksand ligger högst i tabellen, men förväntar sig inget enkelt motstånd.

Leksandstränaren Andreas Appelgren konstaterar att Almtuna brukar spela jämna matcher och sällan förlorar med mer än ett mål.

– Det är ett lag som både släpper in lite och gör lite mål och som oftast förlorar med uddamålet. Det blir nog en tajt och tuff match.

Som de flesta lag tror han att Almtuna kommer att fokusera på det defensiva spelet på bortaplan.

– Vi kommer nog att ha mycket puck, så det gäller att ha tålamod och hitta en bra balans. Även om man kanske vill för mycket, får man inte förila sig och gå fram för långt.

Efter förlusten mot Tingsryd är Leksand så klart revanschsuget.

– Men vi går in för att vinna alla matcher. Jag tycker att vi hade kontroll på matchen i söndags, fast vi fick inte in pucken.

Utlånad till Almtuna är just nu Brynäsbacken Lars Jonsson, som är fostrad i Leksand.

– Det är en rutinerad och skicklig back. Men nu finns det ju NHL-spelare i princip varje lag, så vi är vana vid skickliga spelare.

Pelle Prestberg kommer inte att spela mot Almtuna i kväll. Andreas Appelgren sade på måndagskvällen att truppen kommer att spikas efter tisdagsträningen, men förhoppningen är att Mattias Timander spelar. Några större förändringar sedan matchen mot Tingsryd blir det inte.