Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resultatlöst sökande efter försvunnen kvinna

Hemvärnet medverkade under onsdagen i sökandet efter den 68-åriga kvinna som sedan i söndags är försvunnen från sitt hem i Nedre Gärdsjö.

-Jag bedömer att vi kommer att avbryta insatserna och sökandet efter kvinnan under onsdagseftermiddagen eller kvällen.

-Vi har haft bra resurser och gjort det vi kunnat göra i sökandet efter kvinnan, säger Patrik Åkerlund, polisens insatschef.

Dalregementes Hemvärnsgrupp och Siljansregionens Hemvärn deltog i den skallgång som genomfördes under onsdagen i södra och östra delen av byn och sjön i Nedre Gärdsjö. Även tre hundförare, utryckningspolis och hemvärns MC-förare deltog i sökandet efter kvinnan under onsdagen.

-Det finns inga misstankar om brott och vi har följt upp de tips vi fått. Vi har undersökt de platser och områden kvinnan tidigare brukade befinna sig i. Vi har inga vidare tips att jobba vidare med och vi har följt upp information vi fått, säger Patrik Åkerlund.

Den stora insatsen under tisdagen med tio hundförare, polishelikopter och dykare sökte av ett stort område runt byn.

-Terrängen från kvinnans bostad och ned till sjön är tämligen ottillgänglig. Där sökte vi av området och runt hela sjön. MC-förarna har följt stigar och vägar i skogen söder om sjön. Nu under onsdagseftermiddagen är ganska stora områden genomsökta.

-Vi har haft bra personaltillgång och gjort det vi kunnat göra. Vi har inga fler uppgifter att gå på så min rekommendation blir att vi avslutar insatsen under onsdag kväll, säger polisens insatschef.