Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resetrycket ökar vid Dala Airport

Borlänge kan bli glesbefolkat under julveckan.
I alla fall att döma av bokningarna till Dala Airports charterflyg där suget nu verkar vara extra stort.
– Dala Airport har stigit i status hos både resebolag och resenärer, konstaterar flygplatsens marknadschef Stefan Carlsson.

I år är det många som blir glada när de slår upp almanackan och tittar på julveckan. Julaftonen infaller i år på en måndag och alla vet vi ju vad det innebär i form av extra ledighet som inte belastar semesterdagskontot.

Det har alltså gjort att såväl Borlängebor som svenskar i övrigt blivit extra ressugna och redan nu rapporterar en del researrangörer att 80 procent av charterresorna under jul- och nyårshelgen redan är bokade.

– Vår avgång från Borlänge till Gran Canaria på annandag jul är redan fullbokad och till avgångarna den 19 december finns endast några få biljetter kvar i dagsläget, säger Kajsa Moström, researrangören Apollos informationschef.

Vid resebyrån Big Travel i Borlänge ser man dock ingen jättelik ökning av bokningar av julresor jämfört med tidigare år.

– Nej, någon rusch är det väl inte men visst bokar folk resor och Egypten verkar vara ett populärt resmål för tillfället. Värmen och prisläget är då viktiga faktorer, säger Marie Klintman vid Big Travel.

Att dalfolket helst vill avresa från Borlänge och Dala Airport råder det dock inget tvivel om.

– Nästan alla frågar om möjligheten att avresa från Dala Airport så det är definitivt ett populärt alternativ då det blir både billigare och smidigare, fortsätter Marie Klintman.

Dala Airports marknadschef Stefan Carlsson kan givetvis inte vara annat än belåten med flygplatsens popularitetsutveckling.

– Det är klart att det är kul att folk vill resa härifrån i så stor utsträckning. Jag visste faktiskt inte att avgången på annandag jul redan var slutsåld så det var ju en extra positiv överraskning, säger han.

Det hela gör givetvis att man vid Dala Airport, som de senaste fem åren haft en stadigt ökande ström av charterresenärer, nu försöker knyta upp än fler destinationer att flyga till.

– Vi för en kontinuerlig dialog med resebolagen och klart är att Dala Airport stigit en del i status och att intresset för att erbjuda avgångar härifrån har ökat. Inget är ännu klart, men vår förhoppning är att vi till nästa vinter ska kunna erbjuda än fler destinationer t ex Egypten eller ytterligare någon av Kanarieöarna, säger Stefan Carlsson.