Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Peter Hultqvist (S): Visst behöver Dalarna mer – men nya infrastrukturplanen är en positiv plattform

Svar till debattartikeln "Två frågor till Socialdemokraterna: Blev det som ni sa med infrastrukturen – och fick Dalarna det vi behöver?" som publicerades i DT den 19/6:

Jag har i min förra artikel presenterat konkreta fakta om de satsningar som nu sker och i framtiden planeras på Dalabanan. Med pågående och planerade projekt så handlar det om 1,3 miljarder kronor.

Läggs den fyrspårighet mellan Uppsala och Märsta till, som Centerpartiet inte riktigt vill kännas vid, men som har stor praktisk betydelse, så ska 2,4 miljarder kronor läggas till detta belopp. Det är betydligt mer än vad den förra regeringen, där Centerpartiet ingick, klarade av. 

Visst behövs mer, men detta är en positiv plattform för framtiden som bör förvaltas väl. 

Sedan är det bra att Centerpartiet säger sig vilja medverka konstruktivt för att Dalabanan ska få del av de medel som ännu inte fördelats. Jag tror att för slutresultatets skull så är samarbete att föredra framför att, med valet i sikte, söka strid för dess egen skull. 

Peter Hultqvist, försvarsminister och ordförande för Socialdemokraterna i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel