Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: På vilket sätt gjorde undersköterskorna rätt som gick till pressen?

Där har vi det igen! ”Inte ens en broschyr kan landstinget göra”, skriver en undersköterska. Att den omtalade broschyren har skapats till nytta för sjukvården har ingen märkt. Man har kastat ut babyn med badvattnet helt förblindade av en streckgubbe.

En positiv insats till förbättring av sjukvården har därmed helt släppts som ovidkommande på grund av en miss i utförandet som enkelt kunde ha reparerats - utan mediadrev!

Min erfarenhet av undersköterskor i vården har varit enbart positiv. Undrar därför varför ingen i skrået sagt ett enda gott ord om ett bra initiativ från landstinget utan bara sett sin egen hjälplöshet?Vad har alla klagomålen främjat annat än en korrigering i utförandet av en broschyr? Mår undersköterskorna bättre nu? Har deras kår fått ett bättre anseende? Det är den fråga jag ställer efter en insändarskribents enkla konstaterande: ”undersköterskorna gjorde rätt som gick till pressen”.

Prenumerant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare