Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Nej, det är inte ett problem att det finns 500 vargar på en yta så stor som Sverige

Att ett naturligt förekommande rovdjur äter av ett naturligt förekommande bytesdjur som levt tillsammans sedan inlandsisen drog sig tillbaka kan ju knappast ses som ett stort problem, skriver Tapio Nordman.

Annons

Man kan undra hur moderaternas tankar är kring vilda rovdjur efter ha läst debattartikeln "Att 21 får dödades av varg i Avesta i veckan visar att regeringens rovdjurspolitik brister" som publicerades i DT på midsommarafton.

Skribenten talar där bland annat om "stora problem i norra dalarna för rennäringen" men att ett naturligt förekommande rovdjur äter av ett naturligt förekommande bytesdjur som levt tillsammans sedan inlandsisen drog sig tillbaka kan ju knappast ses som ett stort problem.

Sedan att människan av olika anledningar bestämt sig för totalt ägande av det ena djuret är en helt annan sak. Vad gäller vargattacken i Avesta där 21 får dog glömmer skribenten även att nämna att det helt saknades rovdjursstängsel på platsen.

När man talar om det är ett stort problem att det finns cirka 500 vargar på en yta stor som Sverige då är man helt enkelt ute och cyklar eller fiskar röster från jägare som i regel har en nollvision angående varg - och att den visionen kommer helt från en självisk synvinkel är nog uppenbart för de flesta.

Tiderna ändras och folk får anpassa sig, personligen är jag helt för licensjakt men områden där det är uppenbart att vargar tjuvjagats skall absolut inte få ta del av den - för då blir det bara ett steg till mot en nollvision vad gäller varg i Sverige.

Tapio Nordman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons