Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: MUF:are som är mot ett nationellt tiggeriförbud - välkomna att rösta på ett verkligt liberalt parti

Svar på debattartikeln "MUF: Nej, vårt parti borde inte förbjuda tiggeri- utan göra dessa fem saker i stället" som publicerades i DT den 11/9:

Moderaternas ungdomsförbund (MUF) skriver om tiggeri på gator och torg. Vi i Liberala partiet håller med er om att det är markägaren som ska bestämma huruvida tiggeri ska vara tillåtet där eller inte. Detsamma gäller bostäder uppförda på någons mark.

Vad gäller kommunens gator så är det upp till kommunen att bestämma det och i många kommuner är det redan olagligt men efterlevs dåligt.

Vi håller med MUF om att arbetskraftsinvandring är självklar. Vill någon komma för att jobba och “göra rätt för sig” så ska det självklart uppmuntras. Där har inte LO något att säga till om.

Vi stödjer en stark äganderätt, precis som ni gör. Därför är det bra för MUF:s medlemmar att veta att Liberala partiet står närmare er än vad Moderaterna gör.

Välkomna att rösta på “Klassiskt liberala partiet” i valet för att få igenom er politik.

Daniel Olsson, Liberala partiet, Dalarna

Jesper Wetterbrandt, Liberala partiet, Jönköpings län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel