Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: Ludvika är tyvärr segregerat!

Svar på Göran Arnströms insändare i NLT 10/7:

Hej Göran!

Trevligt att du deltar i debatten! Nej, allt är inte dåligt i Ludvika, men att Ludvikahem med Ingvar Henriksson och Ulf Rosenqvist som chefer har fått bygga alltför mycket och för dyrt i centrala Ludvika och har haft kommunalråden bakom ryggen är uruselt. Så länge som jag bodde i bostadsrätt eller villa, visste jag ju ingenting, men när jag av en slump hamnade som mellanstadielärare i Marnäs, märkte jag hur segregerad staden är. De som har jobb och utbildning bor i södra delen av staden eller i centrum och de som aldrig haft det bra i norra delen.

Detta är naturligtvis en grov generalisering. Jag talar om majoriteter och ekonomisk trygghet är ingen garanti som gör varken barn, vuxna eller pensionärer till bättre människor.

Nu bor jag i Pluto sedan elva år. Majoriteten av politikerna bor inte i Ludvikahems lägenheter i Marnäs eller Ludvika Gård och så länge de slipper stökiga grannar, så får Ingvar H. och Ulf R. hållas. Att bo på ett äldreboende i Ludvika är heller ingen höjdare. Det finns en vårdgaranti men Åsa Bergkvist (S), som är högst ansvarig, har inte sett till att innehållet är känt och att lagen tillämpas ute på de olika boendena i Ludvika och alla lokalerna ägs av Ludvikahem.

Det finns för många chefer och mellanchefer och för få, som direkt tar hand om de gamla och intresset för att ändra på detta tycks vara noll. Enligt min åsikt måste vi som har det bättre och särskilt politikerna vara solidariska och tänka mer på andra än oss själva. Kommunallagen prioriterar vanliga människor och inte dyra, nybyggda lägenheter eller galopperande löneutveckling för högre tjänstemän och politiker.

Avslutningsvis vill jag bara veta hur och var du bor och vilken erfarenhet du har av äldrevården, Göran.

MVH Stina Myhrman

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips