Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: LRF-medlem: Vi är många LRF-medlemmar som skäms över Moraeus ton mot Vasaloppet

Svar till debattartikeln "Vasaloppets köttfria söndag är ett populistiskt slag mot produkterna som bönderna längs med vasaloppsspåret producerar" som publicerades i DT den 5/3:

LRF:s ordförande Martin Moreaus är en skicklig lobbyist. Nu ger hans sig på Vasaloppets mat och ledning.

Han glömmer skickligt att tala om att både lokalproducerat kött och fisk har serverats hela Vasaloppsveckan i arrangemangets egen restaurang. I stället väljer han att mitt under själva finalen på Vasaloppsveckan gå till storms mot en enda lasagne som serverats vegetarisk.

Vi är många, många LRF-medlemmar som med glädje både arbetar för Vasaloppet, upplåter mark och själva åker olika lopp.

Vi är stolta över vad Vasaloppet gör för vår bygd och hela Dalarna. Och vi skäms över den här debatten.

Men Moreaus får åter igen stora rubriker, klick och gillande i social media. Han får med sig massor av medlemmar som i allmänhet är besvikna över att allt fler människor äter vegetariskt. Men detta med vegetariskt är en trend som inte har ett dugg med Vasaloppet att göra.

Det värsta är dock inte matdebatten utan att Moreaus subtilt för in äganderättsfrågor och vänder markägare mot Vasaloppet.

Martin Moreaus satt själv på Skogs-Elmia i somras och senare i ATL-TV och experimenterade med tanken att avgiftsbelägga all svensk allemansrätt.

Det skulle vara ett dråpslag mot allt rörligt friluftsliv i Dalarna. Måhända är detta en del av hans ”experimenterande”?

LRF-medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare