Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: KD kan bli redo att förbjuda kärnvapen om frågorna om icke-spridningsavtalet och NATO besvaras

Annons

Svar till insändaren "Är det i själva verket djävulen som styr Kristdemokraterna - då de vägrar förbjuda kärnvapen?” som publicerades i DT den 15/6:

Signaturen "Förvånad jordvän" skriver att 90 procent av svenska folket vill ha bort kärnvapnen. Jag är riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Dalarna och inkluderad i den skara som vill kämpa för en värld fri från kärnvapen. Kristdemokraternas ställningstagande i denna fråga handlar alltså inte om huruvida vi är för kärnvapen eller inte.

Frågan handlar snarare om huruvida den resolution 71/258 som den svenska regeringen röstade för i FN är rätt sätt att arbeta för en kärnvapenfri värld. I en interpellation (2016/17:615) initierade Mikael Oscarsson (KD) en debatt i riksdagen som rör detta ämne.

Interpellationen tar upp frågor angående vilka eventuella negativa konsekvenser resolutionen får på det befintliga icke-spridningsavtalet och på Sveriges samarbete med NATO. Dessa frågor bör bli besvarade innan Kristdemokraterna kan ta ställning till resolution 71/258.

Carin Malm Riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare