Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: KD kan bli redo att förbjuda kärnvapen om frågorna om icke-spridningsavtalet och NATO besvaras

Annons

Svar till insändaren "Är det i själva verket djävulen som styr Kristdemokraterna - då de vägrar förbjuda kärnvapen?” som publicerades i DT den 15/6:

Signaturen "Förvånad jordvän" skriver att 90 procent av svenska folket vill ha bort kärnvapnen. Jag är riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Dalarna och inkluderad i den skara som vill kämpa för en värld fri från kärnvapen. Kristdemokraternas ställningstagande i denna fråga handlar alltså inte om huruvida vi är för kärnvapen eller inte.

Frågan handlar snarare om huruvida den resolution 71/258 som den svenska regeringen röstade för i FN är rätt sätt att arbeta för en kärnvapenfri värld. I en interpellation (2016/17:615) initierade Mikael Oscarsson (KD) en debatt i riksdagen som rör detta ämne.

Interpellationen tar upp frågor angående vilka eventuella negativa konsekvenser resolutionen får på det befintliga icke-spridningsavtalet och på Sveriges samarbete med NATO. Dessa frågor bör bli besvarade innan Kristdemokraterna kan ta ställning till resolution 71/258.

Carin Malm Riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons