Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

REPLIK: I stort håller jag med Lindström – men varför pratar ingen om de dubbelarbetande kvinnorna?

Svar till debattartikeln "Nej, det finns ingen medelklass – överklassens kallar bara oss arbetare så för att hindra oss från att protestera" som publicerades i DT den 6/8:

Som vänstersympatisör håller jag delvis med Leif Lindströms debattinlägg kring kapital och arbetarklass. Dock tycker jag att det – som vanligt – saknas det kanske viktigaste perspektivet: var finns de dubbelarbetande kvinnorna?

När kvinnor gavs möjlighet att ge sig ut i arbetslivet borde detta samtidigt medfört att de fick ekonomisk makt och frihet att själva styra över sina liv, men detta har väl knappast skett?

För majoriteten har det i stället inneburit att de både har slitsamma och underbetalda arbeten samtidigt som de har huvudansvaret för hem, barn och man. Frågan är varför arbetarrörelsen och de etablerade partierna inte förmått göra något åt denna orättvisa som – i princip – drabbar 50 procent av befolkningen?

Jörgen Nilsson, Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare